Co2 impact en circulariteit ambities.

Als Solarix willen we een grote impact hebben op de wereldwijde energietransitie.

Wij geloven dat we met onze duurzame geveltoepassingen ruim 25% Co2 reductie in de gebouwde omgeving kunnen bewerkstelligen de komende 25 jaar. Ruim 36% van alle Co2 uitstoot komt uit de gebouwde omgeving. Met gevelpanelen van Studio Solarix dragen we bij aan energie neutrale gebouwen. Gebouwen gaan dus meer energie opwekken in plaats van Co2 de atmosfeer in te blazen! In de nabije toekomst zullen daarom alle nieuwe gebouwen voorzien (moeten) worden met energie-opwekkende gevels. Als koploper in die markt bieden wij hiervoor de beste en mooiste oplossing. Gevels zijn de energiebronnen van de toekomst!

Waarom zijn zonnegevels duurzaam?

Lokaal energie opwekken uit hernieuwbare bronnen.

Je wekt de energie op op de plekken waar je het gebruikt.

Energieverlies wordt bespaard doordat de energie niet getransporteerd hoeft te worden maar lokaal kan worden opgewekt en gebruikt.

Betere balancering energie.

Er wordt geen kostbare landbouwgrond gebruikt.

In het gebouw zijn minder grondstoffen nodig. We vervangen namelijk andere gevelmaterialen en een PV daksysteem.

We maken plaats voor groen en daktuinen in plaats van zonnedaken

Naast Co2 uitstoot kijken we ook met veel nadruk naar de grondstoffen. Onze zonnegevel vervangt een ander gevelmateriaal en eventueel een PV daksysteem . Daarmee ga je al efficiënter met grondstoffen om. Bij Studio Solarix kijken we vanuit ontwerp oogpunt naar producten en gevelsystemen die lang mee gaan en mooi zijn, zodat ze een langere levensduur hebben. We onderscheiden ons al in materiaalreductie van onze panelen en montagesysteem, en werken we door aan de realisatie van een circulair zonnepaneel op de gevel. 

Solarcheck.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Studio Solarix gevelpanelen
in jouw nieuwbouw of bestaande bouw project?
Doormiddel van onze vrijblijvende Solarcheck geven wij inzicht in
de mogelijkheden en verwachte energieopbrengst.

Bekijk de collecties in gebruik

Voor de meest recente ontwikkelingen