Techniek.

Techniek

Duurzaam en circulair ontwikkelen met behulp van nieuwste techniek
De missie en visie van Studio Solarix is om de producten duurzaam en circulair te ontwikkelen. Innovatie is daarom cruciaal voor onze producten en om onze duurzame ambities te kunnen bereiken. Voortdurend zoeken we naar nieuwe mogelijkheden en doen we updates en verbeteringen van onze techniek, materialen en toepassingen. Dat doen we niet alleen, maar samen met partners waaronder mede-producenten, onderzoekers en kennisinstellingen.

Duurzaam gebouwd: samen met TU Eindhoven en Solliance
In samenwerking met TU Eindhoven en Solliance hebben we gewerkt aan een dunnefilm zonnecel gelamineerd in biocomposiet. We kunnen nu op maat geknipte dunne film solar maken voor gebogen vormen. Hiermee kunnen we diverse texturen maken en verschillende kleuren en technieken toepassen. Dit is voor kleine projecten nu beschikbaar en we werken hard aan de opschaling ervan. 

Gevels die energie opwekken
We werken ook continu aan het verbeteren van de energieopbrengsten. We ontwikkelen aan een systeem waarin elk paneel onafhankelijk van zijn oriëntatie wordt geoptimaliseerd. Op deze manier ontstaat voor het volledige gevelontwerp technisch meer vrijheid en tegelijkertijd verhogen de energieopbrengsten door het jaar heen.

Techniek helpt ook in funfactor
De ontwikkeling gaat ook door op sensorenniveau. Ons doel is hierbij om de gebouwde omgeving meer adoptief en reagerend op de gebruiker te maken. Dit sluit aan bij onze ambitie om mensen op een positieve manier te prikkelen en de gebouwen meer fun mee te geven.

Voor meer informatie over de (technische) mogelijkheden, neem contact met ons op!

Contactgegevens

Reinier Bosch

reinier@studio-solarix.nl
+31(0)6 44 97 60 94

LinkedIn

Marloes van Heteren

marloes@studio-solarix.nl
+31(0)6 14 26 42 43

LinkedIn